Zwangerschapsfotoshoot bij DVO fotografie met man en vrouw vrolijk lopende door de duinen van de Loonse en Drunense duinen

Kledingtips en adviezen

Op je zwangerschapsfoto’s wil je natuurlijk dat je buik er mooi op staat. De vraag is wat voor kleding je hiervoor aantrekt. Het is in ieder geval belangrijk dat je voor iets kiest waar jij je lekker in voelt.

Stijl

Bedenk alvast wat voor soort stijl je graag wil terug zien in jouw foto’s. Wil je bijvoorbeeld een mooie, liefdevolle foto met je partner? Of een gezellige familiefoto met de kinderen erbij? Dan is het leuk om outfits te matchen.

Zoals je misschien al wel kunt zien in mijn portfolio is er veel mogelijk. Wees bewust dat de achtergrond of locatie die je kiest invloed heeft op de stijl van de foto’s, dit kun je allemaal aangeven bij je bestelling.

Zwangerschapsfotoshoot bij DVO fotografie met een vrouw met blote buik in het gouden uurtje
Zwangerschapsfotoshoot bij DVO fotografie in de studio met kante jurkje met handen op haar buik

Kledingtips

Vooral wanneer je een buitenshoot doet, waait een lange jurk mooi in de wind. Denk daarnaast aan strakke shirts of een leuk jurkje om je buik te benadrukken. Wil je een wat meer sensuele foto? Ga dan voor lingerie. Neem in ieder geval genoeg opties mee dan kun je tijdens de shoot afwisselen en omkleden. Ga je samen met je partner op de foto of met het gezin? Stem dan de kleding op elkaar af voor een rustiger beeld.

DVO heeft 2 kanten korte jurkjes (wit en zwart) die je mag lenen voor de fotoshoot. Ik heb dus geen groot assortiment met zwangerschapsjurken, mocht je een mooie lange jurk aan willen tijdens je shoot raad ik je aan om hiervoor zelf te zorgen. Deze hoeven zeker niet duur te zijn! En hoe leuk is het om deze zelf te houden voor later? :)

Adviezen

Ga je voor een zwarte achtergrond? Voor de ouders raad ik aan om zwarte kleding (of heel donkere kleding) te dragen maar creme is ook heel mooi.

Bij een beige achtergrond is het mooi om te kiezen voor wat lichtere kleding, zoals off white en ecru.

Bij een witte achtergrond zou het beide kunnen (als je de foto’s ook in zwart wit wil hebben kun je het beste zwart aantrekken voor een mooi contrast) wil je het juist fris en clean houden kun je voor een licht zacht kleurtje gaan.

Dan hebben we nog de grijze achtergrond, ook hier kun je voor licht of donker kiezen.

Voor alle foto’s geld : zo min mogelijk opdrukken op de kleding. Geen teksten of drukke printjes. Felle kleuren is ook niet aan te raden. Als je voor een kleurtje gaat, ga dan voor zachte tinten!

Zwangerschapsfotoshoot bij DVO fotografie in studio in kante jurkje