Split

Een split portret is op het moment erg populair, het gaat om een kunstig portret van 2 personen (vaak 2 kinderen uit het zelfde gezin) die samengevoegd zijn als een.

Hoe gaaf is dat?! Rechts je ene kind en links je andere.. zo kun je goed vergelijken! Het is leuk om te zien dat ze wat van elkaar weg hebben het zijn tenslotte broers of zussen, maar hoe mooi is het om te zien dat het ook 2 totaal verschillende wezentjes zijn.. uniek!

DVO fotografie - Denise van Oers - Split foto voorbeeld 1
DVO fotografie - Denise van Oers - Split foto voorbeeld 2
DVO fotografie - Denise van Oers - Split foto voorbeeld 3

Hoe gaan we te werk?

Mooie belichting

De juiste belichting maakt een groot verschil. Ik stopt veel tijd en moeite in het zodanig belichten van het onderwerp dat jij er het beste uitkomt. Er is geen ‘one-size-fits-all’ — elke persoon is uniek en wordt zo benaderd. En zo wordt elk portret ook uniek!

Zelf kiezen

Ik maakt een hele serie foto’s. Uit deze serie maak ik alvast een selectie van de best gelukte foto’s die mooi aan elkaar passen en deze bewerk ik.

Zorgvuldige nabewerking

In de nabewerking besteed ik aandacht aan storende elementen, zoals wallen en wondjes, deze worden verzacht of weggehaald. De expressie en persoonlijkheid worden sterker doordat er minder afleiding is.

Bij een split portret is er echter nog meer werk, ik zorg ervoor dat alles zo’n beetje op dezelfde lijn valt zodat het geen gek beeld word. Ieder gezicht is natuurlijk anders, soms kan ik er niet omheen om het te laten voor wat het is, maar ook dan is het juist mooi om de verschillen goed te zien. Maar om deze reden raad ik het niet aan om met een volwassenen en een kind deze shoot te doen, de verschillen in de verhoudingen van het gezicht zijn dan te groot.

Praktische tips?
  • De shoot vindt plaats in mijn studio in Waalwijk
  • Deze shoot duurt niet zo lang als andere shoots. Daarom maak ik tijdens deze shoots ook vaak nog wat losse portretjes of nog wat leuke foto’s samen.
  • Probeer je te ontspannen! Ik help je daar natuurlijk bij door gezellig met je te kletsen. Belangrijk is wel bij deze foto’s dat we niet te uitbundig lachen :)
  • Draag een zwart shirt, het liefst beide dezelfde, zonder opdrukken.
  • Let op de kapseltjes! Bedenkt alvast wie aan welke kant komt zodat het er niet gek gaat uitzien op het eindresultaat.
  • Maak je niet druk om schaafwondjes of pukkeltjes, lang leve photoshop!
  • Omdat ik weet hoe nieuwsgierig jij bent naar je foto’s, stuur ik vaak alvast een sneak preview :)
DVO fotografie - Denise van Oers - Split foto wat kun je verwachten

Pakketten