Portret fotoshoot bij DVO fotografie in de studio met man breed lachend

Wat kan ik verwachten tijdens een portret fotoshoot?

Als we op locatie shooten zullen we wat meer tijd hebben om te kletsen en daardoor leer ik jouw als persoon ook wat beter kennen, ook gaat de spanning er dan wat meer af voor jezelf.

Wees niet bang dat je niet weet wat je moet doen, ik geef je wel aanwijzingen als dat nodig is. Ook in de studio komt dat natuurlijk helemaal goed.

Tijdens het fotograferen laat ik je af en toe zien op mijn camera wat ik heb gemaakt, zodat je al een kleine preview krijgt, zo kun je zien wat ik aan het doen ben, naar welk eindresultaat we werken en als je op of aanmerkingen hebt kunnen we dat op dat moment nog aanpassen.

Voorbereiding

Leuk! En vooral spannend! Je hebt een portretstoot geboekt en wat nu?!

Bedenk alvast goed wat jij wil uitstralen op jouw portret foto. Waar gaat de foto voor bedoeld zijn? Het is handig om dit ook met mij als jouw fotograaf te bespreken zodat we samen kunnen werken aan een fantastisch eindresultaat!

Wil je een echt persoonlijk portret? Je kunt ook een voorwerp meenemen, denk bijvoorbeeld aan een sporter met een bal of hockeystick of iemand die een instrument bespeeld die zijn gitaar mee neemt, zo word jouw portret nog veel persoonlijker en straalt deze meteen karakter uit. Zo heb ik bijvoorbeeld een schrijver op de foto gezet met een pen :)

Hoe kun je je het beste voorbereiden op jouw portret shoot? Je wil natuurlijk dat alles perfect loopt en een perfect eindresultaat!
Zorg er in vedergeval voor dat je ontspannen bent als je naar de afspraak komt. Gezonde spanning is natuurlijk oke en die verdwijnt als sneeuw voor de zon als we begonnen zijn :)

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar aan je uiterlijk word vast aandacht aan besteed voor je bij mij komt :) Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over puistjes of pukkeltjes en dergelijke, deze kan ik netjes wegwerken.

Close up Portret fotoshoot bij DVO fotografie in de studio
Close up Portret fotoshoot bij DVO fotografie in de studio van stoere meid

Help! Wat trek ik aan?

Bij een portret shoot draait het helemaal om jou! Trek daarom zeker iets aan waar jij je lekker in voelt en wat echt bij jou past!

Trek vooral iets aan waar jij je comfortabel in voelt! Heb je een leuk nieuw item?
Doe hem dan eerst een dagje aan om er voor te zorgen dat je er niet tijdens de shoot achter komt dat het eigenlijk niet zo lekker zit! Ga geen jurkje dragen voor de shoot als je dat normaal ook niet draagt, wees lekker jezelf!

Over het algemeen draag je tijdens een fotoshoot kleding met weinig opdrukken, dus geen drukke printjes of hele grote teksten, deze kunnen erg afleiden. Soms is een printje wel mogelijk bijvoorbeeld in de buitenlucht. Houd het bij rustige kleuren dus geen fluoriserende felle kleurtjes ;) Kijk ook zeker naar welke kleuren jouw het mooiste ophalen en wat dus bij jouw huid tint of haarkleur past.

Twijfel je? App mij gerust voor advies! En stuur gerust foto’s met kleding door als je er niet zeker van bent dan denk ik graag met je mee!