Newborn lifestyle informatie

Negen maanden lang hebben jullie gewacht op dit speciale moment, de geboorte van jullie baby. Het krijgen van een baby is een heel bijzondere gebeurtenis in je leven. Het cliché klopt, de dagen en weken vliegen voorbij en voor je het weet is jullie baby alweer newborn af. Daarom is het natuurlijk erg leuk om een mooie fotoreeks te hebben van deze bijzondere periode.

Een newborn lifestyle shoot wordt meestal gedaan als een baby tussen de 5 en 14 dagen oud is. Dit wordt al zo snel gedaan omdat een baby dan nog diep slaapt. Het fijne aan een lifestyle shoot is dat dit ook gerust iets later gepland kan worden, de baby word immers niet in allerlei poses gelegd, hoeft dus niet diep te slapen.

Snelle levering

Eigen klantenpaneel

Alles digitaal geleverd

Wat is een lifestyle shoot nu eigenlijk?

Bij Lifestyle fotografie leg ik alles vast zoals het is. Ik neem de tijd en plan die dag alleen jullie reportage, geen gehaast dus. Ik leg de baby niet in verschillende poses, maar gewoon op bed, zoals hij/zij zelf normaal ook ligt. Geen poespas dus. Wel kan ik een wrap mee nemen als jullie dat mooi vinden, daarmee kan ik jullie baby lekker inwikkelen en voelt jullie baby zich direct veilig geborgen. Bij Lifestyle fotografie gaat het dus niet om poseren. Ik fotografeer jullie gezin in jullie eigen omgeving en probeer alle mooie momenten op te vangen met mijn camera. Dat lieve eerste lachje van je baby, dat mooie moment als jullie knuffelen, en misschien zelfs wel die dikke kus van groene broer of zus!

Gemiddeld ben ik 1,5 tot 2 uur bij jullie thuis . Soms wil je kindje even niet, komt er een voeding tussendoor, dat is geen probleem. Soms slaapt een kind de hele tijd, soms is het de hele reportage wakker. Ook dat is voor mij geen probleem. Zijn er al broertjes of zusjes? Natuurlijk is het leuk wanneer die ook met de baby op de foto gaan.

Een lifestyle newbornshoot vindt wel plaats op een tijdstip met genoeg daglicht, Ik ben afhankelijk van het licht. Ook het weer (een hele donkere dag in de winter bijvoorbeeld) kan zorgen voor te weinig daglicht. Wanneer dit zo is dat plan ik samen met jullie een nieuw moment voor de fotoreportage.

Datum voor newborn-lifestyle shoot reserveren?

Het is mogelijk om bij mij een datum te reserveren voor een newborn-lifestyle shoot . Het voordeel van het reserveren van een fotoshoot is dat deze niet in één keer hoeft te worden betaald. Vooraf betaal je 40% en de overige 60% hoeft pas na de shoot te worden voldaan.

Neem contact met mij op voor het maken van een reservering.

Zoals je nu al weet word er bij een lifestyle shoot niet echt geposeerd. Ik houd er eerlijk gezegd ook niet eens zo van haha. Wat ik wil vastleggen zijn die mooie momenten met elkaar, waar je de emotie kunt aflezen en voelen als je naar de foto terug kijkt. Hoe mooi is dat om als herinnering te hebben? Of gewoon om iedere dag naar te kijken!
Je kunt je dus redelijk voorbereiden voor deze shoot maar laten we vooral lekker ons zelf zijn! Je hoeft dus niet met gekapte haren te gaan zitten en een sjieke jurk aan.. dat zou ook niet kloppen in het plaatje. Trek lekker iets comfortabels aan maar zorg er wel voor dat jullie als gezin een beetje op elkaar afgestemd zijn. Mijn advies is om zachte kleuren te gebruiken en geen drukke of felle printjes of grote teksten op kleding. Kom je er niet helemaal uit? App mij gerust dan kijk ik graag met je mee!

Zorg er voor dat je huis een beetje opgeruimd is. Nee ik ben geen makelaar dus het hoeft geen showroom te zijn! Maar storende elementen weghalen voor de foto’s is voldoende, dus denk aan bijvoorbeeld kabels, stekkerdozen, billendoekjes ect.
Zoals ik al eerder vertelde, ben ik afhankelijk van licht, het zou fijn zijn als jullie er alvast voor willen zorgen dat de gordijnen zoveel als mogelijk open zijn (vitrages mogen lekker blijven hangen)

Ik fotografeer veel op bed. Hier bij is het mooi om een rustig dekbedovertrek te kiezen of eventueel een mooie lichte sprei. Dit ivm het licht maar ook zo min mogelijk afleiding. Heb je dit niet in huis? laat het mij dan even weten dan kan ik wat meenemen.

Wat ook wel een belangrijke is, en misschien nog wel de belangrijkste tip die ik mee kan geven, RELAX! Maak je niet te druk. Als jij er voor zorgt dat de kindjes lekker uitgerust zijn voor de shoot (zeg alsjeblieft niet dat ze moeten lachen voor de fotograaf ) :) dan zorg ik voor de mooie foto’s! Een ontspannen sfeer is al de helft van het werk, kindjes voelen dat namelijk haarfijn aan en dat kan veel invloed hebben op je foto’s.

Ik begin daarom ook graag even met een praatje. Dit geeft eventuele grotere broertjes of zusjes de gelegenheid om aan mij te wennen. Zo kan ik ook meteen zien wat de goede plekjes in huis zijn kwa licht en ondertussen hoor ik graag mooie verhalen over jullie gezin om jullie beter te leren kennen :)

Foto's direct afdrukken na de fotoshoot?

Het is bij mij ook mogelijk om na een fotoshoot de foto's direct te laten afdrukken. Of het nu een normale afdruk is of een canvas, er is van alles mogelijk!

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op.

Pakketten

Newborn lifestyle - Aan huis

De eerste speciale momenten om nooit meer te vergeten met jullie kleine newborn leg ik graag voor jullie vast! Deze shoot is vooral onbedwongen en niet geposeerd. De shoot vind plaats bij jullie thuis.

Duur
2 tot 3 uur
Aantal personen
Het hele gezin (ouders + kind(eren))
  • 10 digitale foto bestanden die je zelf mag uitkiezen
  • Mogelijkheid tot bijkopen van extra foto bestanden (5 euro per stuk)
  • Nabewerking
  • Je eigen klantpaneel waar je ten aller tijden kunt inloggen om zelf je foto’s op je gemak uit te zoeken en te downloaden.
  • Snelle levering
  • Mogelijkheid om direct je foto's te laten afdrukken
€ 159