Newborn fotoshoot bij DVO fotografie met newborn baby vrolijk kijkend in camera in bruin pakje met groene achtegrond

Wat kan ik verwachten tijdens een newborn fotoshoot?

Newborn baby’s hebben nog geen vast ritme, ze zijn erg flexibel en iedere dag kan het anders zijn. Daarom plan ik op de dag van jouw newborn shoot geen andere shoots in. Ik neem alle tijd voor een newborn shoot. Een newborn fotoshoot duurt gemiddeld zo’n 3 uur. Als je op de dag zelf dus appt omdat jouw kleintje even lekker zijn of haar ritme heeft omgegooid, geen probleem! We plannen de newborn shoot samen in zodat jou baby zijn of haar voeding bij mij in de studio krijgt, hierna kunnen we namelijk meteen beginnen! Zo kan jouw baby helemaal voldaan op de foto.

Hoe gaat het in zijn werk en hoe bereid ik me voor?

Wat spannend! Je gaat een newbornshoot doen! maar hoe bereid je je nu het beste voor?

Zorg er ten eerste voor dat jij (of jullie als jullie samen komen) lekker ontspannen zijn. Probeer het liefst geen andere afspraken te hebben op de dag van de shoot. Baby’s zijn zeer gevoelig voor stress en we willen natuurlijk de mooiste foto’s!

Ik vraag altijd om je baby in de studio te voeden (dit is omdat de baby dan al uitgekleed kan worden voor de voeding en daarna niet helemaal weer wakker schrikt door het omkleden of door uit de maxicosy gehaald te worden. Als de baby in de studio word gevoed kan het direct na de voeding in slaap worden gewiegd.

Nadat jouw baby lekker gevoed is en een boertje heeft gelaten kunnen jullie even lekker aan de koffie, ik neem de baby dan van jullie over om te gaan wrappen. Dit is een soort inbakeren met een speciale doek.

Naar aanleiding van jouw ingevulde wensenlijstje heb ik alvast wat setjes met props klaargezet waar jouw baby ingelegd kan worden om mooie foto’s van te maken. Denk bijvoorbeeld een een leuk mandje met bijpassende kleedjes, mutsjes, en decoratie zoals takken en bloemen.


Wat neem je mee?

Tijdens de shoot is het handig om een extra setje kleertjes mee te nemen voor het geval er een ongelukje gebeurt. Daarnaast is het handig om luiertjes, billendoekjes, 1of 2 warme omslagdoeken, spuugdoekjes en een speentje mee te nemen.

Neem je een broertje of zusje mee? Zorg dan dat er nog iemand bij is die je kindje kan vermaken en aansturen. Als er een grotere broer of zus mee komt begin ik altijd met de foto’s samen, zodat de oudste het snelst klaar is, het is eventueel mogelijk dat een ouder met het oudste kindje vertrekt zodat de andere ouder in alle rust bij de baby foto’s kan zijn.

Newborn fotoshoot bij DVO fotografie met Denise van Oers in actie met newborn baby op beanbag
Newborn fotoshoot bij DVO fotografie met Beanbag met props en doeken

Verschillende settings

Na de sessie met de verschillende props gaan we over naar de Beanbag (dit is een grote speciale poef voor newborn fotografie) als je dit leuk vind en als er nog tijd voor is (dat ligt er aan hoe de shoot verloopt). Met behulp van kleine kussentjes zorg ik er voor dat jouw baby in een mooie pose komt te liggen, dit kan natuurlijk ook weer eventjes duren, maar geduld is een schone zaak!

Als jullie gekozen hebben voor pakket B dan nemen we als laatste nog wat foto’s met ouders, dit gebeurt voor een achtergrond rol, vaak is jouw baby alweer wat wakker aan het worden en vind hij het niet erg om lekker weer geknuffeld te worden door papa of mama :) Dit levert vaak juist ook weer prachtige foto’s op!