Newborn fotoshoot bij DVO fotografie | Foto props

Kledingtips en props

Ik begrijp heel goed dat het soms erg lastig kan zijn om te kiezen wat je het beste kunt dragen tijdens een fotoshoot. Daarom heb ik hier een aantal tips op een rijtje gezet voor je.

Kledingtips

Ga je voor een zwarte achtergrond? Voor de ouders raad ik aan om zwarte kleding (of heel donkere kleding) te dragen.

Bij een beige achtergrond is het mooi om te kiezen voor wat lichtere kleding, zoals off white en ecru.

Bij een witte achtergrond zou het beide kunnen (als je de foto’s ook in zwart wit wil hebben kun je het beste zwart aantrekken voor een mooi contrast) wil je het juist fris en clean houden kun je voor een licht zacht kleurtje gaan.

Dan hebben we nog de grijze achtergrond, ook hier kun je voor licht of donker kiezen.

Voor alle foto’s geld : zo min mogelijk opdrukken op de kleding. Geen teksten of drukke printjes. Felle kleuren is ook niet aan te raden. Als je voor een kleurtje gaat, ga dan voor zachte tinten!

Jullie baby mag natuurlijk altijd een leuk pakje aan maar zonder is toch vaak ook wel erg mooi! Ook kun je nog kiezen om je baby in te wrappen in een doek.

Newborn fotoshoot bij DVO fotografie | Beanbag met props en doeken
Newborn fotoshoot bij DVO fotografie | Newborn props

Newborn fotoprops

Over het algemeen maak ik geposeerde newborn foto’s. Dit betekend dat ik jullie kindje in een mooie schattige pose leg. Vaak gebruik ik hier bij leuke props zoals bijvoorbeeld een mandje, kistje of teiltje waar de baby in kan liggen. Ik zorg er natuurlijk voor dat de baby lekker zacht ligt en het hoofdje goed ondersteund wordt. Meestal wrap ik de baby in een mooie bijpassende wrap maar ook heb ik schattige newborn pakjes voor zowel jongetjes als meisjes. Hierna wordt de setting verder aangekleed met (indien gewenst) bloemen, kleedjes of een haarbandje. De ondergrond word ook aandacht aan besteed, ik kies vaak een kleur grondje uit wat het mooiste matcht met de rest. In mijn newborn portfolio kun je al veel voorbeelden zien van welke props ik in huis heb, je mag natuurlijk ook altijd iets persoonlijks meenemen, laat het mij dan even van te voren weten dan houd ik hier rekening mee met de voorbereiding.