Goldenhour fotografie bij DVO fotografie in de Loonse en Drunense duinen in oranje jurk
Wat is Golden hour?

Ken jij het magische gouden uurtje al?

Het gouden uurtje, ook wel golden hour genoemd, houd eigenlijk in dat je fotografeert in de tijd dat de zon op komt of onder gaat. Dit geeft een prachtig warm en dromerig effect op je foto's! Ik ben hier zelf erg fan van. Als je hier gebruik van maakt en dit ook nog eens op mooie locaties doet is het plaatje helemaal compleet!

Goldenhour

Goldenhour fotografie bij DVO fotografie in de Loonse en Drunense duinen met hand door het gras
Goldenhour fotografie bij DVO fotografie in de Loonse en Drunense duinen met man en vrouw knuffelend

Wanneer kies je voor een goldenhour shoot?

De meest geschikte shoots om het gouden uurtje te gebruiken zijn vaak de portret, zwangerschap en gezin shoots.


Wanneer kun je een goldenhour shoot doen?

Ongeveer vanaf maart tot eind september kun je goed gebruik maken van de avondzon. Houd er wel rekening mee dat in maart bijvoorbeeld rond etenstijd de zon al onder gaat en later in de zomer ergens rond 11 uur. Wil je dus een schappelijke tijd zit je in april/mei wel goed.


Welke locaties zijn geschikt voor een golden hour shoot?

De Loonse en Drunense duinen zijn zeer geschikt voor mooie golden hour foto’s. Maar ook op andere plekken kun je eigenlijk gewoon gebruik maken van de mooie ondergaande zonWel handig is om te kijken waar de zon onder gaat, of deze niet al heel erg snel achter hoge bomen of gebouwen verdwijnt.

Hoe gaan we te werk?

We zijn natuurlijk erg afhankelijk van het weer. Daarom houd ik goed in de gaten via de fijne weer apps of het weer geschikt is en blijft. Soms kan het zo zijn dat hij wat slechter weer aangeeft, mijn ervaring is dat het heel vaaks avonds weer opklaart, dus kijk ik tot de laatste minuut voor ik vertrek naar buiten ;) Mocht het echt heel slecht weer zijn, niet getreurd we plannen de shoot gewoon een paar dagen of weken vooruit!

Samen hebben we een mooie locatie uitgekozen, we zorgen er voor dat we ruim op tijd aanwezig zijn en nog tijd hebben om precies op de goede locatie te staan zodra de zon op de juiste plek is. Voor de shoot plaatsvind hebben we dit al besproken en bekijk ik wat de meest geschikte tijd is.

Goldenhour fotografie bij DVO fotografie in Heusden met vrouw in witte blouse
Goldenhour fotografie bij DVO fotografie in Heusden met vrouw in zwarte jasje

Algemene kleding tips

Trek vooral iets aan waar jij je comfortabel in voelt! Heb je een leuk nieuw item?
Doe hem dan eerst een dagje aan om er voor te zorgen dat je er niet tijdens de shoot achter komt dat het eigenlijk niet zo lekker zit! Ga geen jurkje dragen voor de shoot als je dat normaal ook niet draagt, wees lekker jezelf!
Vooral niet doen: Grote teksten en drukke printjes.

Twijfel je? App mij gerust voor advies! En stuur gerust foto’s met kleding door als je er niet zeker van bent dan denk ik graag met je mee!

Wat zijn de kledingtips voor een goldenhour shoot?

Bij een golden hour shoot zijn de kleuren van de foto’s vaak al wat warmer, trek daarom geen fluoriderende felle kleurtjes aan en ook geen koude kleuren zoals blauw of groen.

Deze kleuren werken wel goed bij een goldenhour shoot: wit, creme, zwart, rood, bruin, budouxrood, oranje, zacht/oud roze

Goldenhour fotografie bij DVO fotografie in Heusden met vrouw in zwarte jasje schuin staand