Nabewerking

Een foto moet van zichzelf al goed zijn, daarmee bedoel ik hij moet scherp zijn, de compositie moet juist zijn, de foto moet wat uitstralen. Naast deze eigenschappen van een foto kun je natuurlijk nog heel wat doen door hem na te bewerken. Zelf houd ik niet van over bewerkingen. Wel ben ik erg dol op bewerken van foto’s want ze worden er vaak wel degelijk mooier van!

Wat gebruik ik voor de nabewerking?

Voor het nabewerken van de foto's maak ik gebruik van Adobe Lightroom. De programma's is erkend bij vele professionele fotografen en word wereld wijd gebruikt. Het programma bied vele mogelijkheden om jouw foto's nog mooier te laten uitkomen!

Wat doe ik aan nabewerking van jouw foto’s?

Wat ik doe is eigenlijk de foto nog meer laten spreken, vaak is dat door hem wat lichter en helder te maken, scherper en eventueel ruis eruit halen als dat nodig is (bijvoorbeeld bij donkere foto’s)

Bij Newborn baby’s maak ik de huid wat zachter en haal ik velletjes weg die je liever niet terug ziet op dit soort foto’s. Bij andere shoots zijn weer andere dingen nodig zoals de kleuren in mijn stijl aan te passen, de foto roteren of een beetje croppen, misschien een persoon op de achtergrond weg te halen of zwangerschapsstriemen wegwerken, het kan allemaal.

Voordat de foto in je account staat word hij dus nog uitgebreid bewerkt en bekeken tot hij helemaal af is en geleverd word.

Ik lever altijd kwaliteit foto’s. Dat wil zeggen, Foto’s die nog zo leuk zijn maar helaas niet scherp die lever ik dan ook niet. Ik lever geen foto’s af waar ik niet 100% achter sta. Ik bewerk dan ook iedere foto met plezier en liefde en steek er veel tijd in, tot hij helemaal perfect is.