Foto's bekijken, downloaden en afdrukken

Je hebt een super leuke fotoshoot achter de rug en het moment is aangebroken dat je de foto’s kunt bekijken! Dat wil je snel doen toch? Hier wat handige tips en informatie voordat je direct de foto’s op je telefoontje gaat bekijken.

Scherm kwaliteit

Op bijna iedere scherm komt een foto anders over. Je kunt hierbij denken aan de helderheid, het contrast, de scherpte en zelfs de kleuren die op elke scherm anders zijn. Het is onmogelijk om een foto er op elke scherm hetzelfde uit te laten zien. Tenslotte is het de gebruiker van het scherm die de instellingen bepaald.

De valkuil hierbij is dat jij als klant een verkeerde indruk krijgt van de kwaliteit van de geleverde foto's en dat is niet de bedoeling Jij moet kunnen genieten van de foto's die je geleverd krijgt en er zeker van zijn dat de foto's goed van kwaliteit zijn.

Wel kan ik een advies geven waar je op kan letten bij het bekijken van je foto's.

Waarom niet op mijn telefoon?

Er zijn wat redenen om de foto’s beter niet als eerste op je mobieltje te bekijken.

De eerste reden is simpel, bekijk de foto’s groot. Een foto op groot beeld spreekt veel meer! Je krijgt vaker het wow! effect, daarnaast zie je natuurlijk veel meer details en kun je beter zien of de foto mooi scherp is of geen ruis heeft. De foto's die ik aanlever in het klantenpaneel zijn een verkleinde weergave om de website snel te houden voor telefoons.

De tweede reden is dat ieder beeldscherm van een telefoon weer anders is, vooral als het gaat om kleuren, helderheid maar ook scherpte. Het zou natuurlijk jammer zijn als die prachtige foto die ik hier met zorg heb bewerkt bij jou totaal niet overkomt.

Wat ik altijd aan raad aan mijn klanten is dus om de foto’s het liefste op een groter beeldscherm te bekijken. Laptop/Computer schermen en in mindere maten ook tablet schermen zijn beter geschikt dan een telefoon.

Laptop/Computer

Er zijn heel veel verschillende laptops/computers op de markt. Ook hier zit heel veel verschil tussen. Het is lastig advies te geven over welke schermen geschikt zijn en welk schermen niet. Wel is het vaker zo: hoe ouder de laptop/computer hoe minder de kwaliteit. Vooral bij verouderde beeldschermen (met toeter aan de achterkant) laat de kwaliteit nog wel eens te wensen over.

Downloaden

Als je een foto wil downloaden in je portaal druk dan op de download knop. Ga het alsjeblieft niet op een andere manier opslaan door bijvoorbeeld een printscreen te maken of op de rechter muisknop te drukken. Waarom niet? Je hebt hierdoor niet het juiste bestand. Als je nu de foto ergens anders wil laten afdrukken zal hij aangeven dat de foto niet van juiste kwaliteit is.

Geleverde kwaliteit

De foto’s met watermerk die je van mij in je account ontvangt zijn nog niet van juiste kwaliteit! Houd er dus rekening mee dat dit niet de kwaliteit is die je koopt, Zodra je de foto koopt en hij word vrijgegeven in je account zul je zien dat hij nog beter van kwaliteit is. Dit komt doordat de foto’s met watermerk verkleinde versies zijn. Dit doe ik voornamelijk omdat hij anders erg lang moet inladen en het blijft natuurlijk maar een voorbeeld. Het kan zijn als je de foto’s met je telefoon bekijkt dat ze dus nog slechter van kwaliteit zijn, dat heeft veel verschillende redenen en is ook moeilijk te voorkomen.

Afdrukken

Tijdens het bestelproces van je foto's heb je de mogelijkheid om direct je gekochte foto te laten afdrukken. Je hebt de keuze voor verschillende afmetingen tot aan leuke muurdecoraties.

Heb je nog geen keuze kunnen maken voor een afdruk tijdens het bestellen? Geen nood! Je kan altijd achteraf nog vanuit je portaal foto's af laten drukken.

Afdruk Kwaliteit

Vaak wordt er vanuit gegaan dat de foto die je op een beeldscherm ziet, ook de foto is die je krijgt wanneer je deze laat afdrukken. Ook dit is echter vaak niet het geval en heeft wederom te maken met de kwaliteit van het beeldscherm maar met ook nog andere factoren.