Kleding tips


Vaak krijg ik de vraag: heb je nog kleding tips? Ja die heb ik zeker :)
Dus ik dacht laat ik hier eens een keer een blog over schrijven met wat uitgebreidere info. 

Kleding is eigenlijk super belangrijk voor je foto’s! Door de kleding die je draagt zet je meteen een sfeer neer. Kijk daarom kritisch naar wat je aan trekt. 

Hier een paar tips op een rijtje voor je :)


Studioshoot
Als je naar de studio komt kiezen we meestal voor een witte of een zwarte achtergrond. Ga je voor een zwarte achtergrond? Dan is het mooi om ook donkere kleuren te dragen. Het mag helemaal zwart zijn maar je mag ook zeker voor bruintinten gaan. Als je voor helemaal zwart gaat, zorg er dan voor dat er geen letters of tekentjes op staan, anders gaan deze zweven in je foto’s ;) 

Kies je voor een witte achtergrond? Dan kan het mooi zijn om voor helemaal wit te gaan, of natuurlijke rustige zachte tinten.


Shoot op locatie
Als je een shoot op locatie gaat doen is dat vaak in de natuur. Het is daarom mooi om voor rustige natuurlijke tinten te kiezen. (Denk aan bruin tinten, zacht groen)
Kleuren roze/groen Kleuren bruin/groen Kleuren zwart/groen/bruin Kleuren groen

Ga je voor een frisse look? Kies dan voor blauw tinten gecombineerd met wit. Maar ga je voor een golden hour shoot? Dan krijg je een heel ander sfeertje en is alles mooi warm, dan is het mooier om ook warme kleuren te dragen, absoluut geen blauw dus, maar wel wit, creme, bruin/oranje, bourdoux rood enz..
Klueren bruin/oranje, bourdoux rood


Gezin
Als je met je gezin op de foto gaat zorg er dan voor dat je lekker matcht met elkaar, je hoeft zeker niet allemaal in dezelfde kleur te komen! 


Portret

Bij een portret shoot draait het helemaal om jou! Trek daarom zeker iets aan waar jij je lekker in voelt en wat echt bij jou past! Bedenk goed waar je je foto’s voor wil gaan gebruiken. Wat wil je uitstralen? Dat is vooral erg belangrijk bij een portret foto. Is het zakelijk? ( bijvoorbeeld een profiel foto voor linkedIn, op je cv of website)  Dan is dat natuurlijk heel anders dan een schoolfoto van een kind.


Newborn

Vaak gaat een baby’tje bloot op de foto of is de baby ingewikkeld in een doek of wrap. Maar het kan ook zeker leuk zijn om mooie pakjes mee te nemen! Samen kunnen we misschien even bekijken wat bij jouw stijl foto’s past.  Vermeid drukke printjes en tekenfiguurtjes of merkjes.  Assesoires zoals haarbandjes doen het ook leuk op foto’s!
Als papa en mama mee gaan op de foto geld eigenlijk bovenstaand advies zoals bij de andere shoots ;)


Kids

Let bij kinderen in de zomer op korte broekjes en jurkjes. Hebben ze kapotte knietjes? Dan kun je tot beter voor lange pijpjes gaan. Een jurkje is leuk, maar zijn ze nog heel klein en kruipt het jurkje omhoog dan is het wellicht niet handig om het jurkje steeds naar beneden te moeten trekken zodat we geen luier in beeld hebben, waardoor je natuurlijk ook weer minder poses kunt doen.
Als je naar buiten gaat, zorg dan voor een bijpassend vestje of jasje.


Bolle buik

Bij een bolle buik shoot zie je vaak prachtige jurken! Deze accentueren heel mooi de buik. Deze heb ik bewust niet in mijn assortiment. Ik vind het veel leuker als je jezelf bent en dus je eigen jurkje draagt wat voor jou lekker zit, veel persoonlijker en je hebt waarschijnlijk niet dezelfde foto als alle andere klanten!  Dus trek iets aan waar jij je lekker in voelt en uiteraard wel iets waar je de buik mooi in ziet! Een jurkje is daar meestal meer geschikt voor dan een shirt met broek. In deze blog kun je veel lezen over welke kleuren passend zijn bij welke shoot, ook zacht/oud roze tinten zijn mooi passend bij een bolle buik shoot.
Kleuren roze


Cakesmash
 
Je kunt hele leuke setjes kopen voor een cakesmash shoot, maar bedenk wel dat kleding vies word. De kleurstoffen die in de taart zitten zijn niet altijd makkelijk uit te wassen. En zeg nou zelf, als ze zichzelf lekker onder kunnen kliederen ziet er dat toch veel leuker uit? :)  Vaak gebruiken we daarom vaak alleen een broekje met bretels of een tutu rokje voor de meisjes.  Om het af te maken kun je ze nog een feesthoedje, kroontje of stoer petje op zetten.


Algemeen

Trek vooral iets aan waar jij je comfortabel in voelt! Heb je een leuk nieuw item?
Doe hem dan eerst een dagje aan om er voor te zorgen dat je er niet tijdens de shoot achter komt dat het eigenlijk niet zo lekker zit! Ga geen jurkje dragen voor de shoot als je dat normaal ook niet draagt, wees lekker jezelf! 

Twijfel je? App mij gerust voor advies! En stuur gerust foto’s met kleding door als je er niet zeker van bent dan denk ik graag met je mee!