Fotograferen in de Loonse en Drunense duinen


Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is ruim 3500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park. De Loonse en Drunense duinen is een erg geliefd natuurgebied voor fotografen. Het natuurgebied bied veel mogelijkheden voor fotoshoots. Of het nu een stoere shoot in het zand van de duinen is, een romantische shoot in de paarse heide of een natuurlijke shoot in de omliggende bossen! Er zijn veel mogelijkheden.


Meisje in de loonse en drunense duinen zit op een boomstronk en kijkt naar de zonsondergangDuinen

Het zandgebied in de Loonse en Drunense duinen bevat veel verschillende elementen om mooie foto's te kunnen maken. Je hebt hoge glooiende heuvels, mooie vergezichten en op het zand voor mooie elementen, zoals bijvoorveel oude boomstronken, om een mooi kiekje te maken. Foto's maken in de duinen kan heel het jaar door. De mooiste foto krijg je echter met volle zon of met zon en wolkenvelden. Wanneer er geen zon is, worden de foto's vaak wat grauw en hierdoor wat vlak.
Vrouw met bolle buik in blauwe jurk tussen de heide in de loonse en drunense duinenHeide

De Loonse en Drunense duinen bevatten ook grote gebieden paarse heide. Deze heide is zeer geschikte voor mooie romantische foto's. Foto's maken in de heide kan helaas maar een paar maanden per jaar ivm de bloeitijd van de heide. Deze periode ligt zo rond augustus en september. Ook hiervoor is het must om op een stralende dag foto's te gaan maken. Dit geeft de heide een extra mooie paarse kleuren en de foto's worden hierdoor ook meer stralend.

Vrolijk lachend meisje in de herfst met haar handen vol bladerenBossen

Om de duinen ligt ook een groot bosgebied waar hele mooie natuurlijke foto's te maken zijn. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een gezin/familie shoot waarbij de personen op een omgevallen boom worden gepositioneerd, of waarbij een gezin over een bospad loopt. Wel is het mooi om een dergelijke shoot ook te doen op een zonnige dag. De zonnenstralen vallen hierbij dan mooi door de bomen heen wat een stralend effect geeft.

Meisje in de loonse en drunense duinen tussen de heide lachend naar de zonsondergangHet gouden uurtje

Deze benaming houd eigenlijk in dat je fotografeert in de tijd dat de zon op komt of onder gaat. Dit geeft een prachtig warm en dromerig effect op je foto's! Ik zelf ben hier erg fan van. Als je hier gebruik van maakt en dit ook nog eens op zulke mooie locaties doet is het plaatje helemaal compleet!Wel is het beter om de shoot niet midden op de dag te plannen omdat dat de zon dan juist het hoogst staat en dit weer nadelig is voor de foto's.

Er zijn dus veel mogelijkheden voor een mooie fotoshoot in de Loonse en Drunense duinen. Heb je interesse in een fotoshoot in de natuur? Neem dan contact met mij op of bestel een shoot op locatie.